Αλέξης Σαββόπουλος

Κέρδισε και τον χρόνο για να γίνεται καλύτερος

O Αλέξης Σαββόπουλος γράφει στο sport-fm.gr για τη νίκη του Άρη επί του Λεβαδειακού.

Ο Άρης πήρε ένα ματς που στον προγραμματισμό του έγραφε must win game, και συνεχίζει αήττητος με τρεις νίκες και μηδέν παθητικό. Το ακόμη πιο σημαντικό είναι ότι το έκανε στο χειρότερο από τα τρία παιχνίδια που έχει δώσει στο ξεκίνημα της σεζόν. Στη Λαμία ήταν χάρμα ιδέσθαι, με την ΑΕΛ ήταν πολύ καλός για μια ώρα, με τον Λεβαδειακό, βαριά-βαριά ένα 25λεπτο στο πρώτο ημίχρονο. Η απόδοσή του δηλαδή ακολουθεί πτωτική αντί ανοδική πορεία, στοιχείο αφενός προς ανάλυση και αλλά και αρκετά δικαιολογημένο με δεδομένο ότι είναι μια ολοκαίνουργια ομάδα. Ίσως να αποτελεί και επαναφορά στην κανονικότητα από το… συννεφάκι στο οποίο υπερίπταται όλος ο οργανισμός Άρης.

Γράφει ο Αλέξης Σαββόπουλος

Ο Σιώπης που οσονούπω θα είναι βασικός και αναντικατάστατος, μόλις χθες κόντρα στον Λεβαδειακό πήρε τα πρώτα του 15 λεπτά και όταν θα αρχίσει να παίζει βασικός θα βοηθήσει πολύ σε δυο σημαντικούς τομείς. Στην ειδικότητά του που είναι τα τρεξίματα και η ανασταλτική γενικότερα λειτουργία αλλά και στην πιο γρήγορη μεταφορά της μπάλας. Ο Μάβραϊ που είδε το ματς από τη σουίτα, τώρα σιγά-σιγά θα μπει στο ροτέισον του Ερέρα, ο Μαρτίνες χρειάζεται δυο βδομαδούλες ακόμη. Και μιλάμε για παίκτες που θα δώσουν λύσεις και επιπλέον επιλογές στον κόουτς.

Ο έμπειρος Ισπανός τεχνικός είχε φροντίσει ο ίδιος να κρατήσει χαμηλά την μπάλα, γνωρίζοντας καλά ότι υπάρχουν αρκετές αγωνιστικές ανορθογραφίες να διορθώσει. Χθες ο Λεβαδειακός έκανε 13 τελικές, νούμερο υπερβολικό για εντός έδρας παιχνίδι όταν μάλιστα Λαμία και ΑΕΛ είχαν και οι δυο μαζί τον ίδιο αριθμό. Είχε θεματάκια ανασταλτικά, είχε τα ζητήματά του στην μετάβαση από τη επίθεση στην άμυνα αλλά δεν μπορεί κανείς να μην παραδεχθεί ότι το ρόστερ έχει την ποιότητα που του επιτρέπει να παίρνει τέτοια παιχνίδια. Χθες δεν τράβηξαν Γκάμα και Ντιγκινί, το πήραν πάνω τους όμως Ματέο και Γιουνές. Ο πρώτος κέρδισε το πέναλτι, έβαλε το δεύτερο, τον Γιουνές τον αισθάνθηκε η αντίπαλη άμυνα.

Ήταν καλό που ήρθε έτσι η νίκη. Ναι μεν διατηρεί το ηθικό της ομάδας ακμαίο και την πεποίθηση του κόσμου για καλύτερες μέρες σε υψηλά επίπεδα, από την άλλη όμως βάζει στην εξίσωση ζητήματα που θα κληθεί να διαχειριστεί ο προπονητής για την συνέχεια.

Μια συνέχεια που περιλαμβάνει πλέον και το πρώτο ΠΑΟΚ-Άρης μετά από καιρό. Πριν από αυτό όμως η ομάδα του Πάκο Ερέρα θα δοκιμαστεί στα Γιάννινα, κόντρα σε μια ομάδα που έχει σε μεγάλες ποσότητες, αυτό που λείπει από τους κίτρινους. Ομοιογένεια και τον ίδιο προπονητή για χρόνια.

ΥΓ. Η πανοραμική εικόνα του κατάμεστου Βικελίδης, ημέρα Δευτέρα σε παιχνίδι που δεν το λες και εμπορικό είναι μέχρι στιγμής η εικόνα του πρωταθλήματος.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x